cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Ibarretxe diu que el PNB manté contactes amb el món d'ETA per evitar més morts

El Govern central i el PP li retreuen que sigui incapaç de canviar de rumb

El lehendakari Juan José Ibarretxe afirmà ahir que el PNB continua mantenint contactes amb el món d'ETA per evitar que hi hagi més morts. Així mateix, negà que la reunió que va celebrar dijous amb el president del Govern, José María Aznar, fos un fracàs, mentre que Govern i PP li retragueren la seva «incapacitat» per a una rectificació en la direcció política del País Basc, persistint en els principis del Pacte d'Estella.

El cap de l'Executiu basc revelà que el seu partit continua mantenint contactes amb el món d'ETA per aconseguir una nova treva, i recalcà que aquests contactes es «mantindran sempre» perquè un dels objectius proritaris del Partit Nacionalista Basc es «posar» fi a la violència. «Una cosa és que reconeguem i diguem públicament que no es pot col·laborar ni arribar a acords amb un món que no rebutja la violència i, una altra, que cometem la irresponsabilitat de no tenir contactes amb aquest món per valorar les possibilitats d'evitar la violència i d'evitar morts», explicà.

El lehendakari rebutjà que la reunió amb Aznar acabàs amb un fracàs i assegurà que no es pot esperar que «de cop i volta se solucionin les coses». «El fracàs en aquesta vida és no parlar. El fet que s'hagi produït l'encontre i hagi servit per, des d'una posició comuna de rebuig de la violència, comprovar que tenim discrepàncies, no em pareix negatiu», indicà.

Mentrestant, les reaccions després de la reunió entre Aznar i Ibarretxe se succeïren ahir. El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, considerà que el lehendakari «intentava donar una contesta, una venjança» cap a la intervenció del president del Govern, amb una resposta «un tant infantil, com dient 'a mi em va renyar en el seu moment i demostraré a tots que som capaç d'anar a la Moncloa i llegir uns punts que molesten, que provoquen incomoditat'».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris