cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Aznar adverteix que la immigració sense control durà greus problemes

La Guàrdia Civil deté 34 immigrants a Tarifa, entre ells un nadó

El president del Govern, José María Aznar, advertí que si l'entrada d'immigrants no es fa ordenadament hi haurà «problemes molt greus» en un dia en que més de 150 subsaharians volgueren entrar en tropa a Melilla i l'expulsió de 35 magribins fou qüestionada pel PSOE i IU i els magistrats.

El president del Govern, José María Aznar, advertí en el Ple del Congrés de la necessitat d'afrontar fluxos d'immigrants legals, perquè només si es fa «ordenadament» es poden garantir els seus drets i al contrari s'estarà apostant «per tenir problemes molt greus».

No es pot acceptar «de cap manera "digué", que poden florir o prevaler l'impuls de màfies o d'organitzacions criminals dedicades al tràfic d'aquestes persones», a les quals s'ha de donar «tractament humanitari» i impulsar la col·laboració amb els països d'origen.

D'altre costat, a primeres hores del matí d'ahir efectius de la Guàrdia Civil localitzaren 34 immigrants a la costa de Tarifa, a Cadis, entre els quals es trobava un infantó. El grup, que estava compost per 21 dones i 12 homes, varen ser rescatats després que el patró de l'embarcació tipus pastera que ocupaven els abandonàs sobre uns esculls.

El nadó, de sis a vuit mesos, i la seva mare, que presenten símptomes d'esgotament però no estan ferits, han estat sotmesos a una revisió mèdica a l'Hospital Punta Europa d'Algecires, en la planta de pediatria del qual romandran 24 hores, segons fonts hospitalàries.

El succeït es va produir sobre les 5'30 hores als voltants de Punta Camorro, a la franja costanera compresa entre el centre zonal de Salvament Marítim de Tarifa i el port tarifeny, quan el patró del vaixell instà els seus ocupants que baixassin a unes roques situades a 50 metres de la vorera, tot i que les primeres informacions apuntaren que l'embarcació va encallar als esculls.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris