nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Breus

• TRIBUNALS

Garzón demana suplicatori de Berlusconi El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón demanà al president del Parlament Europeu que suspengui la immunitat de la qual gaudeixen els membres de l'esmentada Cambra Silvio Berlusconi i Marcello Dell'Utri, per poder continuar l'actuació judicial que segueix contra tots dos per la seva participació en el presumpte frau fiscal de 5.000 milions de pessetes que hauria estat comès per exaccionistes de la cadena de televisió Telecinco.E.P.

• ECONOMIA

Limitar l'expansió de Cepsa i Repsol El Govern es planteja limitar l'expansió de Repsol i de Cepsa, les dues principals petrolieres establertes a Espanya, en l'àrea de distribució de carburants, impedint-los obrir noves estacions de servei, informaren fonts properes a l'Executiu. L'objectiu de la mesura, que el gabinet que presideix José María Aznar estudia incloure en el paquet liberalitzador que aprovarà el Consell de Ministres de demà, és potenciar la presència en distribució de carburants de la resta d'empreses que operen en el sector i propiciar una desconcentració en la propietat d'estacions de servei perquè s'hi incrementi la competència.E.P.

• LABORAL

Sobre les prejubilacions El Consell Econòmic i Social (CES), òrgan consultiu del Govern, proposà ahir en la presentació de l'Informe sobre Vida Laboral i Prejubilacions encarregat l'estiu passat pel Govern, la possibilitat d'establir una banda d'edat de jubilació voluntària per a aquells treballadors amb llargues carreres de cotització en el sistema. En aquest sentit, el CES advoca perquè en el cas de les jubilacions voluntàries l'establiment de coeficients reductors en la base reguladora de la pensió es ponderi en relació a diversos factors, com el nombre d'anys cotitzats.E.P.

• IMMIGRACIÓ

Endurir les penes per a màfies El Govern ha decidit instar fiscals i jutges de tot Espanya a endurir les seves peticions de penes i les condemnes als acusats de traficar amb les persones, segons fonts pròximes a l'Executiu. Per això, el Govern instarà el Ministeri Fiscal a través del fiscal general de l'Estat que sol·liciti les màximes penes per als implicats en aquest tipus de delictes, tant per als que directament col·laboren en el transport de les persones, com per als que formen part o dirigeixen les organitzacions mafioses que organitzen l'entrada d'immigrants il·legals.E.P.

• TELECOMUNICACIONS

Investigació sobre Endemol-Telefònica Els serveis de Competència de la Unió Europea començaren una investigació sobre la compra de la productora holandesa Endemol per part de Telefònica, segons indicà la portaveu del comissari de Competència, Mario Monti. Telefònica ha notificat a l'Executiu comunitari la intenció de llançar una Oferta Pública d'Accions valorada en 915.000 milions de pessetes sobre la companyia holandesa el 8 de juny i la decisió del departament de Monti es produirà com a molt tard l'11 de juliol.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris