lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

El Govern central liberalitzarà les telefonades locals el 15 de novembre

Birulés anuncia la revisió del marc normatiu audiovisual

La ministra de Ciència i Tecnologia, Anna Birulés, enumerà ahir en el Congrés dels Diputats les mesures que té previst adoptar el seu departament en els propers mesos, especialment en el sector audiovisual i de les telecomunicacions. Com va fer fa una setmana en el Senat, on anuncià la liberalització del bucle local d'abonat per al mes de gener, Birulés aprofità la intervenció per fixar la data de liberalització de les cridades locals: el proper 15 de novembre.

A la seva primera compareixença a la Comissió de Ciència i Tecnologia de la Cambra baixa, la ministra reiterà el propòsit de revisar completament la legislació en matèria de telecomunicacions i mitjans de comunicació, per aconseguir un increment «significatiu» de la competència.

Així, l'Executiu impulsarà l'ús compartit de xarxes i infraestructures de telecomunicacions com a mitjà d'agilitar l'accés de les operadores als dominis públics i privats, aquests darrers mitjançant un lloguer. També es reordenarà l'espectre radioelèctric per optimar-lo i millorar-ne la gestió, a més d'instaurar la portabilitat del número d'abonat, tant en telefonia fixa com mòbil.

La telefonia mòbil també serà regulada per «ampliar la capacitat de generar competència», afirmà Birulés, el qual avisà dels efectes que podria tenir el nombre «limitat» d'operadors a un mercat de fort creixement (115 % el 99). La ministra avançà que, una vegada s'obri el bucle local d'abonat, un pas necessari serà liberalitzar igualment el cable submarí per evitar que es generin «colls de botella» en els territoris insulars. A l'àmbit d'Internet, Birulés assegurà als diputats que la tarifa plana que prepara el Govern "menys de 3.000 pessetes en les connexiones entre les sis de l'horabaixa i vuit del matí, a més de diumenges i festius" «no exhaureix les possibilitats i esquemes de preus d'accés a la xarxa».

Quant al sector audiovisual, a més d'adjudicar les dues llicències de televisió digital terrestre i dues de ràdio digital (com a molt tard el 30 de novembe), el Govern revisarà diferents lleis d'un marc normatiu «a vegades dispers, a vegades superat per la tecnologia», assenyalà Birulés. Es modificarà la Llei de televisions Locals, la Llei del tercer Canal i l'Estatut de la Ràdio i la Televisió, a més de regular els «dispositius d'accés condicional» (descodificadors) i impulsar una revisió de la directiva de Televisió Sense Fronteres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris