nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Ibarretxe presentarà dijous a Aznar un pla per constituir un fòrum de partits

Arzalluz veu possible crear aquest pacte però sense la presència del PP i EH

El lehendakari Juan José Ibarretxe traslladarà al president del Govern, José María Aznar, en la reunió que mantindran dijous que ve, una proposta per iniciar les converses entre totes les formacions polítiques i constituir un fòrum de partits. El cap de l'Executiu basc revelarà avui el balanç de la ronda de negociacions que mantingué ahir amb els partits polítics bascs, a excepció del PP, als quals traslladà la necessitat de superar l'etapa d'enfrontaments a travès del diàleg i el respecte a la pluralitat.

El lehendakari presentarà dijous a Aznar una proposta per constituir un fòrum de partits, una iniciativa que s'emmarca en una «metodologia de treball», que inclouria, entre d'altres, les idees que li traslladaren els grups polítics en la quarta ronda de contactes que Ibarretxe manté amb les formacions representades al Parlament basc. El PP es negà a participar en aquestes trobades per considerar que el PNB i Ibarretxe continuen sense trencar el Pacte de Lizarra.

Javier Madrazo, d'IU-EB; Nicolás Redondo, del PSE; Arnaldo Otegi, d'EH; varen ser els primers a visitar la seu de la Lehendakaritza per entrevistar-se amb el cap de l'Executiu basc. Per l'horabaixa, ho feren el secretari general d'UA, Pablo Mosquera; Begoña Erratzi, d'EA; i Xabier Arzalluz, del PNB. Aquest darrer va dir que veu factible la creació d'un fòrum de partits sense que s'hi trobin ni PP ni EH ja que, segons ell, ambdues forces polítiques es troben «fora d'aquest joc». Per al president penebista, la constitució d'un fòrum en el qual es trobin presents totes les forces polítiques serà «difícil» ja que, en el cas d'HB, continua en una «posició absolutament tancada», mentre que el PP «no vol anar a cap fòrum». Respecte a les posicions del PSE, el president del PNB manifestà el seu «temor» a la influència que pot exercir en aquest partit les seves bases a Madrid i amb la «consigna de no apartar-se del PP per això de les relacions d'Estat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris