cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

Arzalluz diu que 'la mentida és l'arma d'Aznar' i que té 'tot el meu menyspreu'

Afirma que no renunciarà a Lizarra però indica que atendrà les propostes de pau

102622

El president del PNB, Xabier Arzalluz.

El president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, afirmà ahir que «la mentida és l'ànima i l'arma» del president del Govern, José María Aznar, i «dels seus», a la vegada que li assegurà que «té tot el seu menyspreu». Arzalluz realitzà aquestes declaracions, carregades de crítiques cap al president de l'Executiu central, en l'acte que celebrà el PNB a Sant Sebastià, amb motiu de la reinauguració del batzoki del barri antic. La celebració comptà amb la presència del portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, i del diputat general de Guipúscoa, Román Sudupe, entre altres dirigents nacionalistes.

El president de l'EBB subratllà que la pau és encara la prioritat del PNB i assegurà que el partit jeltzale continuarà treballant per la pau. Malgrat això, acusà el Govern central de no voler la pau i d'anteposar els resultats electorals a la pau. En aquest sentit, assenyalà que a Aznar «li ha servit el tema d'ETA i del PNB per crear un enemic i mostrar-se com l'heroi que matarà el drac i amb això recollir vots», a la vegada que l'acusà de preocupar-se de la situació d'altres països com Irlanda i Israel, entre d'altres, i no per solucionar el conflicte d'Euskal Herria. Així mateix, considerà «inacceptable» la negativa del PP a dialogar amb el lehendakari, Juan José Ibarretxe, qui al seu parer és «incansable» en la seva feina, i aclarí que aquest anirà a la Moncloa quan Aznar «li doni dia i hora hàbils», ja que, segons va dir, «la que li va donar no ho va ser».

D'altra banda, el president de l'EBB recordà que el PNB «no coopera en polítiques actives enlloc amb HB», i precisà que el Pacte de Lizarra «no és res més que un plantejament de pau, del qual no surt». Així, assenyalà que no renunciarà a Lizarra, però que atendrà totes les propostes de pau.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris