nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Chaves exigeix respecte als candidats a la Secretaria General del PSOE

Pasqual Maragall és elegit nou president dels socialistes catalans

El president de la Junta d'Andalusia i la Comissió Política del PSOE, Manuel Chaves, manifestà ahir la seva preocupació perquè els candidats a la Secretaria General del partit «siguin summament respectuosos entre ells» durant la campanya prèvia al congrés federal. «Els candidats no són adversaris polítics, l'adversari està a la dreta, i em preocupa que la campanya electoral dels candidats provoqui un enfrontament per raons moltes vegades personals, més que per raons d'idees», declarà.

Chaves manifestà el seu desig que la futura executiva dels socialistes espanyols sigui «reduïda pel que fa al nombre de membres, que sigui un equip homogeni i que no es pugui formar sobre la base de quotes territorials o de quotes de corrents dins del partit». Sobre la possibilitat que Felipe González es pugui convertir en president del PSOE, el responsable del comitè polític dels socialistes considerà aquesta qüestió «secundària» i que el problema del pròxim congrés es troba en «la determinació d'un líder» i «la base política a presentar als ciutadans».

D'altra banda, Pasqual Maragall i Josep Montilla varen ser elegits ahir pel congrés del PSC nous president i primer secretari del partit, respectivament. Maragall resultà elegit amb el 79'5 per cent dels vots dels delegats mentre que Montilla obtingué el 82'7 per cent, sent el més votat d'entre tots els membres de la nova executiva del PSC.

El nou president del PSC i el nou primer secretari del partit tancaren la passada matinada d'ahir la composició de la nova executiva del partit, que queda reduïda a 29 membres, davant dels 50 que tenia fins ara, amb una profunda renovació.

Dels 29 membres, 11 són dones, d'acord amb el criteri que cap sexe ocupi menys del 40 per cent dels càrrecs. El tàndem Maragall-Montilla encapçalarà la nova executiva, el primer com a president, i el segon, que fins ara era secretari d'organització, com a primer secretari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris