algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El PSC limita a dotze anys consecutius els càrrecs institucionals

La comissió del congrés del PSC que debat la ponència d'estatuts i organització aprovà ahir un dels punts clau de les reformes que es proposa fer front al partit, i acordà establir una limitació a tres mandats consecutius tant per a càrrecs institucionals com per als interns. Els mandats institucionals són de quatre anys, de manera que una mateixa persona el podrà ocupar un màxim de dotze, i els orgànics són de tres anys, de manera que la limitació és a nou anys.

El diputat Miquel Iceta, el nom del qual sona amb força per passar a ocupar la secretaria d'Organització del partit, va ser l'encarregat d'oferir en conferència de premsa els primers acords d'aquesta comissió. A preguntes dels periodistes sobre el seu futur en el partit, va dir que creia que «alguna responsabilitat» tindrà, però sense concretar-la, ja que la proposta de la nova executiva encara no està tancada.

L'acord sobre la limitació de mandats fixa com a criteri que, mentre no es faci una «modificació legal que permeti limitar amb caràcter general el temps durant el qual una persona pot ocupar un mateix càrrec públic», en el PSC «cap afiliat o simpatitzant» no pugui exercir «la responsabilitat de diputat en el Congrés, en el Parlament, en el Parlament Europeu o de senador durant més de tres mandats consecutius complets». No obstant això, en quedarien al marge els eventuals candidats elegits mitjançant unes primàries.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris