nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El pla de xoc augmenta el nombre de jutges per desembossar els jutjats

El projecte per a la Justícia ha estat aprovat pel Consell de Ministres

El Consell de Ministres aprovà ahir la remissió a les Corts Generals del projecte de llei orgànica de mesures urgents per a l'agilitació de l'administració de Justícia, que crea sales de menors i jutges especialistes en aquesta matèria i posa en funcionament fórmules per desatascar els jutjats de causes pendents de resolució, augmentant el nombre de jutges professionals. A més, el projecte de llei propicia la unificació del procediment selectiu, en fase d'oposició, per a l'ingrés en les carreres judicial i fiscal.

El text del projecte de llei orgànica de mesures urgents suposa la modificació de la llei orgànica del Poder Judicial i preveu, entre d'altres qüestions, la unificació de les oposicions de jutges i fiscals, la reducció del temps de durada del pas per l'Escola Judicial, el retard transitori en l'edat de jubilació dels jutges, i la mobilitat dels mateixos entre sales per cobrir necessitats.

Aquest projecte de llei ha estat consensuat i discutit pel Ministeri de Justícia al llarg d'una ronda de contactes emmarcats en el Pacte d'Estat per la Justícia.

El ministre de Justícia ha presentat el pla de xoc a les comunitats autònomes, grups polítics, Consell General del Poder Judicial, Consell Fiscal, associacions representatives dels diferents sectors judicials i, en general, a tots els operadors jurídics.

Dintre del conjunt de mesures urgents que el Consell de Ministres ha tramitat, està contingut l'objectiu d'incorporar amb urgència en la Llei orgànica del Poder Judicial el conjunt d'accions precises per a l'aplicació de la Llei orgànica reguladora de la responsabilitat penal dels menors, que entrarà en vigor el proper 13 de gener, amb la creació de les Sales de Menors en els Tribunals Superiors de Justícia i l'adequació dels jutjats de menors, amb jutges especialistes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris