nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

La Generalitat recorrerà contra la sentència sobre la Pompeu Fabra

El conseller portaveu de la Generalitat, Artur Mas, afirmà ahir que el Govern català recorrerà contra la interlocutòria de suspensió cautelar del reglament lingüístic de la Universitat Pompeu Fabra. Segons Mas, la interlocutòria «qüestiona un principi de l'estatut de Catalunya que és molt clar», en el sentit que «el català és la llengua pròpia de Catalunya». «Evidentment no estam d'acord amb aquesta interlocutòria, de cap manera, i ho recorrerem en defensa del reglament de la Pompeu Fabra, igual que faríem en defensa de qualsevol altre reglament d'usos lingüístics de qualsevol altra universitat catalana», proclamà el conseller.

Mas emfatitzà a més en la «preocupació» del govern català «pel contingut» de la interlocutòria judicial, que «de fet qüestiona un principi bàsic de l'estatut de Catalunya», el qual, segons recordà, «diu que a Catalunya hi ha dues llengües oficials, el català i el castellà, però que n'hi ha una que és la pròpia de Catalunya, que és el català». El conseller portaveu subratllà que, per tot plegat, la Generalitat recorrerà «amb tota força i evidència», per evitar que la interlocutòria «assenti càtedra en el futur» pel que es refereix a aquest principi estatutari. «De cap manera podem acceptar que es posi en qüestió un principi tan bàsic», asseverà.

Mas, que indicà que «el que hem de fer com a govern és defensar-nos i defensar la Pompeu Fabra», va dir que serà una «actitud permanent» la defensa d'aquests reglaments lingüístics, que «permeten la coexistència» de diferents llengües i no suposen «conculcació» sinó el «reconeixement» de l'esmentat principi estatutari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris