algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El Suprem s'oposa a l'indult de Liaño en considerar que no està capacitat per a la funció de jutge

Destaca, en contra de la Fiscalia, que el suport ciutadà a la mesura de gràcia és «absolutament minoritari»

La Sala Penal del Suprem ha elaborat un informe en el qual s'oposa que el Govern indulti l'exjutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez de Liaño de la seva condemna a 15 anys d'inhabilitació per prevaricació en el cas Sogecable, perquè considera que el jutge no està capacitat i «no té temperança i l'equilibri necessaris per al desenvolupament d'una funció tan delicada com la judicial». Així mateix, considera que el suport ciutadà a la mesura de gràcia és «absolutament minoritària».

Gómez de Liaño sol·licità la mesura de gràcia poc després de resultar condemnat, i l'informe de la Sala que el jutjà és un tràmit preceptiu abans que el Govern decideixi al respecte. Per això, estudiarà amb l'informe del Suprem, el del fiscal (favorable a l'indult) i el de l'acusació particular, que representa Jesús de Polanco i altres directius de Sogecable (contrari a la mesura de gràcia), que també varen ser rebuts ahir pel Ministeri de Justícia.

El dictamen del Suprem, de 23 folis, firmat pels magistrats Gregorio García Ancos, Enrique BaciGalupo i José Antonio Martín Pallín, rebat l'argument de la Fiscalia del Suprem, que apreciava un «clamor popular» en favor de la concessió de l'indult, i assenyalà que el suport ciutadà a la mesura de gràcia ha estat «absolutament minoritari». De fet, assenyalà que molts dels telegrames i cartes enviats no estan firmats, o han estat comandats pel mateix remitent. Així mateix, i també en contra del criteri del fiscal, que dóna suport a l'indult, el tribunal destaca que és pública i notòria la falta de penediment del magistrat Gómez de Liaño, constatada en la seva actitud posterior a la condemna, i destaca que «seria intolerable si s'indultàs persones que es neguen a reconèixer la vigència de la norma que han violat conscientment».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris