cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Mayor centra la política contra ETA a neutralitzar el front nacionalista

Veu la querella contra Villar com una mostra d'impotència del PNB

96952

El ministre Jaime Mayor Oreja, en el Congrés.

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, centrà ahir en la neutralització del front nacionalista, en la fortalesa de l'Estat de Dret, en la defensa de la validesa del marc constitucional i estatutari, així com en un canvi en els estats d'opinió que se sentin «acomplexats» davant el nacionalisme la política d'Estat que el Govern vol i posarà en marxa per acabar amb el terrorisme.

Mayor Oreja, en la seva primera compareixença davant la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats, establí les bases del que serà al llarg d'aquesta Legislatura la política del Govern en la lluita antiterrorista. Així, insistí en la necessitat de deixar clar als terroristes que la pau «ni té ni tindrà un preu polític» perquè l'Executiu no permetrà «concessions» als assassins.

Una vegada aclarit que l'Executiu no donarà ni una sola concessió al món etarra, Mayor Oreja insistí en allò ja afirmat pel president del Govern la setmana passada, quan manifestà la necessitat immediata d'un canvi de rumb i d'estratègia en la política d'Euskadi.

El ministre, per això, reiterà que l'Executiu creu imprescindible «un profund i autèntic canvi de rumb» en la direcció política del País Basc, per la qual cosa no dubtarà a potenciar els instruments democràtics, l'esforç i la mobilització popular, a fi d'aconseguir, sense cap tipus d'aplicació de mitjans «excepcionals», una normalitat democràtica de la qual avui pateix, segons el seu parer, Euskadi.

D'altre costat, Mayor Oreja creu que la querella anunciada pel Govern basc contra el delegat del Govern a Euskadi, Enrique Villar, «pren part de la caricatura» i confirma la «impotència» del PNB per governar. En opinió del titular d'Interior, el Govern de Vitòria hauria d'orientar els seus esforços jurídics cap a l'entorn d'ETA. «La querella pren part de la caricatura, no és res seriós, és simplement renou, des de la impotència i la incapacitat per governar Euskadi, com avui està confirmant el PNB», declarà Mayor Oreja.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris