cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Vitòria anuncia una querella criminal contra el delegat del Govern central

Segons l'Executiu basc, Villar ha comès un delicte de prevaricació i calúmnia

93190

La vicelehendakari, Idoia Zenarruzabeitia, en conferència de premsa.

El Govern basc ha decidit presentar una querella contra el delegat del Govern a Euskadi, Enrique Villar, per incórrer en un possible delicte de prevaricació i un altre de possible calúmnia, segons explicà ahir la vicelehendakari, Idoia Zenarruzabeitia.

Aquests possibles delictes estan continguts, per a l'Executiu autònom, en les manifestacions que realitzà Villar a la cadena CNN+ el passat dia 8 de juny, en les quals assegurà que «ens és difícil compartir certes dades (policíaques), encara que hauríem de fer-ho, amb un Govern que col·labora amb els assassins als quals perseguim».

Per l'Executiu basc, que es decidí ahir en la seva reunió habitual dels dimarts a presentar aquesta querella, «d'aquesta declaració es dedueix que el senyor Villar reconeix que el Ministeri d'Interior du a terme accions i omissions sabent que l'ordenament jurídic i les resolucions que emanen de les competències assumides pel País basc en matèria de seguretat, segons l'Estatut de Gernika i la Constitució, l'obliguen a això».

Aquest comportament entra dins de la comissió d'un presumpte delicte de prevaricació perseguible per la via penal, a més de constituir un flagrant incompliment de l'acord estatutari, segons la vicelehendakari.

El Govern basc entén que «ens trobam davant un assumpte d'una gravetat extrema, ja que els responsables de garantir la seguretat de les persones que viuen al País basc són les autoritats del Govern basc, a les quals intencionadament el Ministeri d'Interior del Govern de Madrid amaga de manera interessada informació substancial per dur a terme la seva funció amb eficàcia».

L'Executiu basc entén així mateix que el delegat del Govern ha pogut incórrer en un delicte de calúmnies en afirmar que aquest Govern col·labora amb assassins, «fet que és manifestament incert i constitueix a més un delicte. No és justificable des de cap punt de vista que el senyor Enrique Villar imputi a un Govern que col·labora amb banda armada», afegí la vicelehendakari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris