algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El PP ofereix al PNB una oportunitat perquè «canviï el seu rumb» a Euskadi

Arenas assenyala de gran importància la trobada d'Aznar i Ibarretxe dia 22

104546

Un moment de la reunió de l'Executiva del PP a Madrid, amb Aznar al capdavant.

El PP oferí ahir, després de la reunió de la Junta Directiva Nacional del partit, una «oportunitat» al PNB perquè porti a terme el «canvi de rumb» demandat pel president del Govern i del partit, José María Aznar. Així ho manifestà ahir el secretari general dels populars, Javier Arenas, que encara que insistí que no han fixat terminis per a la resposta penebista, sí recalcà la importància de conèixer quina és la posició del PNB en els pròxims dies i l'entrevista entre el lehendakari, Juan José Ibarretxe, i Aznar, que se celebrarà el dia 22.

El secretari general dels populars explicà que el president del Govern i del PP s'havia reafirmat en les posicions dels últims dies i recalcà que la posició del seu partit no és de «duresa», sinó de «claredat, fermesa i coherència». «El problema de fons és el projecte independentista d'ETA o sobiranista o el projecte de llibertats i democràcia amb la Constitució i l'Estatut», resumí.

En aquest sentit, va insistir en el fet que aquest «canvi de rumb» té una qüestió de fons que es basa en la recuperació del consens de tots els demòcrates entorn de l'Estatut; en el compromís «inequívoc» amb els drets i llibertats de «tots els bascs», de manera que no hi hagi ciutadans «de segona o de tercera» per no ser nacionalistes; a afrontar la «situació d'inestabilitat política» a Euskadi; i en la «necessària lleialtat institucional» que va dir que s'ha de sol·licitar «al partit amb responsabilitat de Govern en el País Basc».

Respecte de com afrontar la inestabilitat política a Euskadi, Arenas subratllà que és el PNB qui té «bàsicament la responsabilitat» de trobar les vies que garanteixin la governabilitat i que mentre no trenqui «amb els que donen suport a la violència o no la condemnen» no hi haurà diàleg polític amb el PP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris