cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

El Govern rebaixa al 0'4% del PIB, la meitat del previst, el dèficit d'enguany

Montoro diu que aquest equilibri possibilita el control de la inflació

El dèficit públic se situarà en el 0'4 per cent del PIB enguany, quatre dècimes menys d'allò inicialment previst, anuncià ahir el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, davant la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés. El titular d'Hisenda indicà que l'estricta execució del pressupost, la renúncia a ampliacions de crèdit i la positiva evolució dels comptes públics permeten rebaixar, per al conjunt de les administracions públiques, el dèficit a la meitat d'allò previst (0'8 per cent del PIB). Considerà que amb la reducció del dèficit es deixa pas a la consecució del dèficit zero l'any 2001.

El dèficit zero, afegí, serà la principal contribució de la política pressupostària a l'estabilitat econòmica amb el fi d'arribar a la convergència real amb Europa. Per reduir la despesa s'adaptaran les administracions a les noves possibilitats tècniques; s'augmentarà la racionalitat en els subministraments amb un Servei Central que abarateixi les adquisicions; es pontenciarà el Programa de Compres Públiques en els sectors liberalitzats; i s'estudiarà la racionalitat del patrimoni immobiliari de l'Estat.

L'equilibri pressupostari possibilita el control de la inflació, limitar la despesa pública, reduir el deute públic i millorar la protecció social, indicà. Montoro xifrà en cinc els objectius del Ministeri d'Hisenda per a l'actual legislatura: equilibri pressupostari el 2001; disciplina de la despesa; reforma i rebaixa d'imposts; un model estable de finançament autonòmic i local, per al qual proposà un gran pacte de forces polítiques; i continuar el sanejament de les empreses públiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris