nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Ibarretxe retreu a Aznar el to agressiu ja que «ara no és moment de polèmiques»

L'entrevista entre el president del Govern i el lehendakari tindrà lloc el dia 22

El lehendakari Juan José Ibarretxe va retreure ahir el president del Govern central, José María Aznar, el to d'«agressivitat» de les seves declaracions contra l'executiu basc, en les quals titllà de «repugnant» que els intents de canvi es facin a «cop d'assassinat». Ibarretxe considerà que els problemes no s'arreglen discutint de manera crispada en els mitjans de comunicació, alhora que afegí que s'ha de ser «més humils i menys superbs». El portaveu del Govern, Pío Cabanillas, li replicà que és un «contrasentit» que primer titlli Aznar de «superb» i, després l'acusi de cercar la confrontació. L'entrevista entre ambdós presidents es durà a terme finalment el proper dia 22 de juny.

Si dijous el president del Govern convocava els mitjans de comunicació a la Moncloa per definir, en una conferència de premsa, la seva posició sobre Euskadi, el lehendakari feia ahir el mateix al palau d'Ajuria Enea, per respondre-li que els problemes no s'arreglen polemitzant a través dels mitjans de comunicació, perquè el que li hagi de dir, afirmà, li ho dirà personalment.

El cap de l'Executiu basc lamentà que les «agressives» declaracions d'Aznar, «en lloc d'acostar, allunyin», per la qual cosa no les considerà adequades per a un president del Govern. «Tots hem de ser més humils, menys superbs, perquè supèrbia no és una grandesa, sinó inflor, i el que està inflat no està sa», emfasitzà.

Pel lehendakari, si de veritat es vol solucionar el problema de la violència, «no és moment d'avivar polèmiques estèrils que aprofundeixin en la divisió i l'enfrontament». «És en els moments més delicats quan els responsables polítics hem de demostrar serenitat, equilibri i altesa de mires per avançar en la resolució dels problemes per no atiar-los», assenyalà.

Així, destacà que la resposta per a la pau passa per emprendre el camí del diàleg, respectant els drets i idees de tots «i la voluntat democràtica dels ciutadans bascs». En aquest punt, recordà a Aznar que «tots tenim un passat, que cadascú faci memòria i revisi el seu, però en una qüestió de defensa de la semocràcia i de lluita contra les dictadures de tot signe, tenim una història que ens avala i no acceptarem lliçons de ningú».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris