algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Aznar exigeix la rectificació radical del PNB i anuncia un canvi de rumb liderat pel PP

Desconfia que hi hagi un canvi al partit basc tot i que Arzalluz en deixi la direcció

El president del Govern, José María Aznar, plantejà ahir la necessitat d'impulsar un «nou canvi de rumb» en la política basca, liderat per PP i PSOE, que passa per la «rectificació radical» del PNB a través de la ruptura del Pacte de Lizarra. No obstant això, dubtà que això sigui possible, encara que el president del PNB, Xabier Arzalluz, abandoni la direcció del partit.

«És, senzillament, repugnant assumir que el Partit Nacionalista Basc es vagi movent a mesura que la banda armada va matant», afirmà Aznar, en al·lusió a les veus crítiques que han sorgit en el PNB després de l'assassinat del regidor Jesús María Pedrosa, demanant la ruptura amb EH. Per Aznar, és «inacceptable que els intents de rectificació per part dels nacionalistes es produeixin a cop d'assassinat», i es demanà de nou «què ha d'ocórrer perquè el PNB trenqui absolutament amb el Pacte de Lizarra i amb HB».

Davant la ruptura de l'acord que PNB i EA mantenien amb EH en el municipi de Durango, arran de l'assassinat d'ETA, Aznar es demanà «què vol dir això, que ara els morts tenen només un sabor local? Vol dir això que necessitam un mort en cada municipi perquè es produeixi la ruptura concatenada en aquests municipis? I, perquè es trenquin els suports que es continuen mantenint entorn del Govern basc, quin tipus de mort fa falta? I perquè es trenqui el pacte d'Estella? Això em sembla senzillament repugnant», recalcà.

Després de ressaltar la «invalidesa» del Pacte de Lizarra, valorà la situació actual en l'entorn nacionalista que viuen PNB i EA com «la conseqüència lògica d'una estratègia que ha donat ales a la banda terrorista i joc al seu entorn, sense haver obtingut cap compromís». «És el resultat d'ajuntar la pólvora i el foc», emfasitzà Aznar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris