nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

Breus

• POLÍTICA

Elogis de Maragall El president del grup del PSC-CpC al Parlament de Catalunya, Pasqual Maragall, elogià ahir l'actitud dels socialistes salmantins i de Castella i Lleó per «la pressió fortíssima a la qual se'ls sotmet per part del PP, i això té un valor enorme», va dir Maragall. El president del grup del PSC-CpC realitzà aquestes manifestacions després que aquest matí a l'Ajuntament de Salamanca, a iniciativa del grup del PP, s'aprovàs una moció per la qual rebutgen la petició del Parlament català de tornar els documents de la Generalitat republicana confiscats durant la Guerra Civil espanyola.E.P.

• TRIBUNALS

Multa a independentista L'Audiència de Barcelona imposà una multa de 30.000 pessetes a un jove independentista que llançà un còctel molotov contra la caserna de la Guàrdia Civil de Mataró i una furgoneta de Correus. El tribunal absolgué el jove i dos companys més del delicte d'associació il·lícita del qual eren acusats, ja que considerà que el simple fet de pertànyer a un grup que cerca la independència de Catalunya no és «en absolut suficient» per parlar d'associació penalment il·lícita.E.P.

• CATALUNYA

CiU treballarà per les diferències El portaveu de CiU en el Congrés, Xavier Trias, assegurà que la formació «treballarà» perquè les decisions que prengui el Govern central, pel que fa als horaris comercials, «respectin les diferències que hi ha en els diversos territoris de l'Estat», i afegí que «intentarem cercar fórmules que permetin compaginar els diferents plantejaments». El dirigent nacionalista considera que la situació del comerç a Catalunya «és molt diferent de la d'altres llocs del país», però «al final tots ens volen imitar».E.P.

70è aniversari de Pujol El president de la Generalitat, Jordi Pujol, compleix avui 70 anys, però només ho celebrarà en la intimitat, la seva activitat política no en patirà cap canvi i visitarà les instal·lacions que l'empresa finlandesa Nokia té al Prat de Llobregat i inaugurarà l'ampliació de l'escola professional Antoni Algueró, de Sant Just Desvern. Fonts de la Generalitat manifestaren que no és previst cap tipus d'acte ni modificació de l'activitat en el Departament de Presidència per a la celebració del 70è aniversari de Jordi Pujol.E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris