algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El Govern no abaixarà la fiscalitat que grava la renda de carburants

Contesta així als milers de persones que es manifestaren a Madrid

El secretari d'Estat d'Economia i Energia, José Folgado, anuncià que el Govern no abaixarà la fiscalitat que grava la renda de carburants, sol·licitud de les organitzacions de transportistes, agricultors i consumidors que es manifestaren ahir a Madrid.

Folgado, que quan va acabar la mobilització va rebre el portaveu d'aquestes organitzacions, Fernando Moraleda, secretari general de la Unió de Petits Agricultors, assenyalà que s'estudiaran les reivindicacions fetes ahir en aquesta concentració, en la qual han participat entre 15.000 i 20.000 persones, segons els organitzadors, i 4.000, a judici de la Policia Nacional.

Al terme de la reunió, Moraleda assenyalà que «l'encontre amb Folgado no ens permet ser optimistes sobre la solució definitiva del problema pel qual ens hem manifestat», i afegí que la plataforma es mantindrà unida i que es reunirà en breu per estudiar possibles noves mobilitzacions.

Folgado assenyalà que el Govern està adoptant ja les mesures necessàries per alliberar el sector dels carburants, «en el qual "reconegué" no tenim tota la competència que seria desitjable» i afegí que «no es tocaran els imposts perque ho impideix la normativa europea».

Explicà que per augmentar la competència s'exigirà una major transparència sobre l'evolució dels preus dels carburants a cada punt de venda, a més de potenciar l'obertura de noves estacions de servei, sobretot en grans superfícies comercials.

Afegí que es va reforçar la capacitat d'actuació del Tribunal de la Defença de la Competència «al qual ja s'han remès un parell expedients informatius sobre possibles pràctiques de les petrolieres contràries al lliure mercat», i que s'estudiarà reestructurar la composició accionarial de la Compañía Logística de Hidrocarburos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris