cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Milers de bascs secunden la marxa del Fòrum d'Ermua contra ETA

Els convocats criticaren l'absència a l'acte de representants del Govern Ibarretxe

64620

Milers de persones digueren no a ETA.

Milers de ciutadans es manifestaren ahir pels carrers de Bilbao, convocats pel Fòrum d'Ermua i la plataforma Ja n'hi ha prou, per protestar per l'assassinat, diumenge passat, del regidor del PP de Durango Jesús María Pedrosa, just el mateix dia en què es compleix un mes de l'assassinat a Andoain del columnista d'El Mundo, José Luis López de Lacalle. La marxa, que discorregué en silenci, anava encapçalada per una pancarta amb el lema «Contra el feixisme d'ETA. Per la llibertat».

Subjectant-la, entre d'altres, se situaren la viuda de l'edil assassinat, Carmen Hernández; les seves dues filles, l'al·lot d'una d'elles, i representants de tots els partits polítics, del Govern central i associacions antiterroristes. El PNB i el Govern basc no hi assistiren. La manifestació, protegida per un cordó de seguretat de l'Ertzaintza i de joves de Nuevas Generaciones, començà entre aplaudiments i cartells amb mans blanques amb la llegenda «Ja n'hi ha prou», i «Aski da». Els participants en la marxa cridaren lemes com «llibertat, llibertat», «ETA no, bascs sí», «ETA escolta, així és com es lluita», «ETA kanpora», així com alguns referits a l'absència del lehendakari Ibarretxe en la mobilització.

En arribar el capdavant de la manifestació a l'Ajuntament, el president del Fòrum d'Ermua, Vidal de Nicolás, visiblement emocionat, llegí un comunicat. En ell, denuncià la mort, diumenge passat, i fa un mes de l'assassinat de José Luis López de la Calle, i ara, una altra vegada, han hagut de sortir els ciutadans al carrer «a clamar la nostra indignació i el nostre rebuig a la violència feixista».

En aquest punt, criticà el lehendakari Ibarretxe i el seu Govern, perquè «han excusat la seva inasistència amb la més basta de les hipocresies». Tot i que no acudiren a la marxa, Vidal de Nicolás els volgué demanar «amb quants de morts haurem de saciar la set de sang de la bístia en aquesta inacabable hecatombe, quan el Govern nacionalista i els partits que el componen trencaran de manera definitiva i rotunda amb els assassins d'ETA i el seu aparell ideològic».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris