nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Govern i comunitats negociaran un pacte de Toledo per a tot l'Estat

Asseguren a la població que el sistema estatal de salut és «de gran qualitat, resolutiu i amb grans professionals»

El Ministeri de Sanitat i les distintes comunitats autònomes, tant les transferides com les dependents de l'Insalud, negociaran un «pacte de Toledo» en matèria sanitària per a tot l'Estat, segons anuncià ahir la ministra de Sanitat, Celia Villalobos, al terme de la reunió del Consell Interterritorial del sistema nacional de salut, convocat de manera extraordinària per afrontar el problema creat al voltant de les llistes d'espera quirúrgiques.

Per primera vegada des dels 14 anys de vigència de la Llei general de sanitat, els integrants d'aquest Consell elaboraren un comunicat conjunt en el qual reflecteixen diferents acords elaborats per unanimitat. El primer punt de dit document reflecteix la intenció d'unificar la gestió de les llistes d'espera a «curt-mitjà termini».

Com a punt de partida, el Consell Interterritorial ha decidit crear un grup de feina que analitzi la problemàtica de les llistes d'espera i la necessitat de valorar les necessitats de recursos econòmics «amb criteris d'equitat. «Les comunitats autònomes assumim un compromís de cooperació activa per avançar en la resolució del problema», destaca el document conjunt.

Tots els integrants del Consell han volgut transmetre a la població un missatge tranquil·litzador manifestant la «gran qualitat» del sistema nacional de aalut». «Manifestam que és altament resolutiu, que compta amb excel·lents professionals i que està en disposició de donar resposta a les necessitats de salut de la ciudadania», assenyala el document.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris