lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Aznar i Ibarretxe es manifesten junts a Durango per rebutjar la violència d'ETA

Multitud de persones s'acomiaden de Pedrosa en el funeral oficiat pel bisbe de Bilbao

79474

Ibarretxe fa arribar el seu condol al president espanyol.

El president del Govern, José María Aznar, i el lehendakari, Juan José Ibarretxe, participaren l'un devora de l'altre en la manifestació celebrada a Durango a la conclusió dels funerals per Jesús María Pedrosa, darrere d'una pancarta amb el lema «ETA no, ja n'hi ha prou». Al final de la marxa, ambdós presidents intercanviaren algunes paraules per espai de devers dos minuts.

Milers de ciutadans secundaren la convocatòria del PP i recorregueren diversos carrers de Durango, en les voreres dels quals s'amuntegaven moltes més persones. Els assistents agraïren amb aplaudiments al llarg de la marxa que el Govern central i basc i representants de tots els partits, a excepció d'EH, es manifestassin junts contra l'assassinat de Pedrosa. Aznar i Ibarretxe se situaren en la part central de la primera fila de la pancarta, en la qual també es trobaven, entre d'altres, la presidenta del Congrés, Luisa Fernando Rudi; el secretari general del PP, Javier Arenas; i els ministres d'Interior i Justícia, Jaime Mayor Oreja i Àngel Acebes, respectivament.

Els assistents a la marxa portaven cartells amb el lema «Tots junts contra ETA». Durant la manifestació, es corejaren lemes com «assassins», «Ja n'hi ha prou» i «llibertat». Al pas dels manifestants pel lloc on es produí l'atemptat, la marxa es detingué i tots els assistents començaren a aplaudir. Després de recórrer el carrer Juan de Zumárraga, els assistents entraren a l'institut del mateix nom on conclogué l'acte amb la lectura d'un comunicat a càrrec de l'edil del PP a Durango Juan José Villafranca, en el qual s'exigia «una pau sense condicions, com dret irrenunciable d'una societat d'homes i dones lliures».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris