nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Els sindicats veuen difícil arribar a acords en el diàleg social enguany

Cuevas creu que el Govern ha de legislar unilateralment si no hi ha consens

60270

Aznar, al costat de Méndez, fa broma sobre l'estatura de José María Fidalgo.

Tot i que la patronal assegura que el clima d'acord entre aquesta i els sindicats és fins i tot major que el que hi havia el 1997, la negociació laboral que ahir començà es presenta complicada. A la discussió sobre els costs de l'acomiadament, se suma la del calendari de la negociació. Així, els secretaris generals de CCOO, José María Fidalgo, i d'UGT, Cándido Méndez, coincidiren ahir que, amb les posicions que els interlocutors socials duran al procés de diàleg social, «hi haurà dificultats serioses, però voluntat de superar-les per assolir acords».

Ambdós secretaris generals varen fer aquestes declaracions després de reunir-se durant més d'una hora i mitja amb el president del Govern, José María Aznar, a qui explicaren les principals demandes que presentaran en la negociació del diàleg social. Méndez afirmà que és «constructiu» reconèixer que hi haurà dificultats en la negociació, perquè així, va dir, «no es generen expectatives que no es corresponen amb la realitat». Del seu costat, el secretari general de CCOO assenyalà que «seria desencoratjador voler exhaurir la negociació en dos mesos perquè les nostres demandes són ambicioses i repercuteixen en la societat, mentre que pressuposts n'hi ha quatre en una legislatura».

José María Cuevas, després de la reva reunió amb Aznar, assegurà que els dos gran objectius empresarials de la negociació són el manteniment del creixement econòmic per aconseguir la convergència amb la UE i la creació de llocs de feina per arribar a la plena ocupació. Per això explicà que existeixen «tres receptes bàsiques»: millorar la qualificació dels treballadors, atorgar flexibilitat als processos de diàleg social, així com fixar els costs de treball en els límits més reduïts. «Això es produirà sempre que l'economia es mantengui en nivells d'equilibri, sense sobresalts i amb confiança», explicà Cuevas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris