cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Múgica aprova l'examen parlamentari com a candidat a Defensor del Poble

Izquierda Unida s'abstingué i, com ja havia anunciat, el Partit Nacionalista Basc votà en contra

El candidat a ocupar el càrrec de Defensor del Poble, el socialista Enrique Múgica, aprovà ahir l'examen d'idoneïtat a què fou sotmès per la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de relacions amb el Defensor del Poble, ja que aconseguí el suport de tots els grups parlamentaris a excepció del PNB, que hi votà en contra, i d'Izquierda Unida, que se n'abstingué.

El president de la Comissió, el diputat popular Rogelio Baón, interrompé el portaveu del PNB Josu Iñaki Erkoreka quan aquest, per formular una pregunta al candidat, començà dient: «Pareix cert que en vigília de l'intent del cop d'Estat...».

Baón interrompé el diputat i li recordà que la normativa i les directrius en relació a aquest examen d'idoneïtat deixaven clar que les preguntes havien de formular-se sobre fets i no sobre conjectures, raó per la qual convidà el portaveu del PNB a retirar la pregunta acabada de començar. Invitació aquesta darrera que fou acceptada pel diputat basc.

A excepció del portaveu del PNB, que votà en contra de Múgica, perquè entén, segons declarà pels corredors, que no s'havien aclarit algunes qüestions, la resta dels grups manifestaren la «irreprotxable trajectòria» personal i professional del candidat, recordaren el seu pas per la presó per la seva lluita contra el franquisme i per la seva «defensa tancada i continuada» de la democràcia, les llibertats i la Constitució.

Totes les virtuts foren també destacades pel portaveu d'IU, Felipe Alcaraz, qui explicà que el seu grup optava per l'abstenció per manifestar el seu desacord pel fet que «els grups majoritaris hagin negociat diferents càrrecs (com els de la presidència i vicepresidència de les meses de les cambres).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris