cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Mayor nega que Interior amagàs informació sobre ETA a l'Ertzaintza

El PNB titlla el ministre d'Interior de «dictadoret, autoritari i prepotent»

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà ahir que és «absolutament i radicalment fals» que el Govern hagi amagat a l'Ertzaintza informació relativa als documents confiscats per la Policia a la banda armada i afegí que les acusacions del PNB, que insinuà la passada setmana que Interior mantenia un servei de contravigilància entorn de Buesa per «caçar el comando», són «una infàmia que produeix repugnància». El diputat del PNB José Joan González Txabarri li respongué que, des que ocupa aquesta cartera, la informació confiscada a ETA no s'entrega a l'Ertzaintza, i el titllà de «dictadoret de república bananera».

L'estira-i-arronsa que mantenen el PNB i el Ministeri d'Interior va fer ahir una passa més durant la sessió de control a l'Executiu en el Congrés dels Diputats, on Mayor Oreja reiterà que és fals que s'amagàs a la Policia Autònoma basca informació sobre el comando que seguia Fernando Buesa, i recomanà al PNB que no caigui en l'«absurd» ni presenti les víctimes com a botxins.

«Se'ls hauria de caure la cara de vergonya perquè vostès intenten presentar les víctimes com a botxins. Estan arribant a un grau de maledicència i de maldat que els du a l'esperpent per no saber reconèixer un error i no rectificar un acord amb els terroristes», ressaltà el ministre, referint-se a Lizarra. El diputat penebista va retreure a Mayor Oreja que eludís la pregunta sobre aquesta matèria i l'acusà d'anteposar interessos partidistes a la seguretat dels ciutadans d'Euskadi, alhora que ironitzà sobre el sentit d'Estat del ministre. «Quin sentit d'Estat, senyor Oreja, de l'escola de Calderón! Vostè ve aquí a ser controlat i no pot ser un dictadoret de república bananera. L'opinió pública ha de saber que, des que vostè és ministre d'Interior, la informació confiscada a ETA no s'entrega a l'Ertzaintza», destacà González Txabarri. Poc després, el portaveu parlamentari del PNB, Iñaki Anasagasti, titllà Mayor d'«autoritari» i «prepotent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris