cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Ibarretxe dóna a Aznar l'«oportunitat» que aquest no concedí al seu Executiu

Cabanillas diu que l'oferta de diàleg s'estén a l'Executiu d'Euskadi

El lehendakari Juan José Ibarretxe assegurà ahir a Vitòria que donarà al nou Gabinet de José María Aznar l'«oportunitat» que no va ser concedida per aquest al seu Executiu i li reclamarà també una «actitud més oberta» per resoldre el conflicte basc.

A aquest respecte, el nou portaveu del Govern central, Pío Cabanillas, subratllà en la conferència de premsa del primer Consell de Ministres que el diàleg que ha defensat José María Aznar en el seu programa electoral i en el seu discurs d'investidura s'estendrà també al Govern basc.

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, es referí a les crítiques del Partit Nacionalista Basc per la seva continuïtat com a titular del departament i destacà que «el pitjor» que li podria succeir seria «rebre un elogi» d'Iñaki Anasagasti, portaveu parlamentari dels penebistes.

Juan José Ibarretxe apostà per oferir al Govern d'Aznar «la possibilitat que s'ofereix a qualsevol Govern» i lamentà que aquesta «oportunitat» no li fos concesa al seu Executiu, que va ser «condemnat» abans d'haver nascut i després.

En qualsevol cas, destacà que «l'important no són les persones, sinó les actituds», per la qual cosa reclamà al Govern de Madrid que presenti una «actitud més oberta al diàleg» per a la resolució del conflicte basc. «Mai no aniran bé entre d'altres coses, les qüestions polítiques a Espanya si no es resolen les qüestions polítiques a Euskadi», va dir Ibarretxe.

El lehendakari apostà per diferenciar «el problema» de la violència a Euskadi, del «problema» de normalització política, reconeixent que amb l'existència d'un grup terrorista que exerceix la violència, es viu també un problema de normalització política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris