algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

Matas: «Sempre defensaré el diàleg amb uns sectors socials molt importants»

Jaume Matas és des d'ahir nou ministre de Medi Ambient del Govern d'Aznar

Ahir al vespre, quan passava escassament d'una hora que el president del Govern central, José María Aznar, havia anunciat la nova composició del seu Executiu, en el qual s'hi inclou el nomenament del president del Partit Popular (PP) de les Illes Balears i expresident del Govern balear, Jaume Matas, com a flamant nou ministre de Medi Ambient ,l'espai informatiu Notícies del Canal 37-TeleNova, que s'emet entre les 20'30 hores i les 21 hores, contactava en directe amb ell.

Reproduïm a continuació, part de la conversa que la periodista Cristina Vicente, conductora de l'esmentat espai informatiu, va mantenir amb el tot just nomenat ministre de Medi Ambient. En el plató de TeleNova hi havia la diputada del PP en el Congrés de Diputats, Rosa Estaràs, que va felicitar emocionada el seu company de partit.

"Bon vespre, senyor Matas, com es troba vostè en aquests moments? Com s'ha près aquesta notícia?
"Bon vespre a tothom. La veritat és que, bé... davant d'una gran responsabilitat que m'ompli d'orgull i que esper que la sàpiga fer el millor possible.

"Quines seran les directrius d'aquesta política mediambiental que durà vostè a Espanya, que és un territori molt diferent a les Illes Balears?
"Espanya, efectivament, és una nació plural i una nació territorialment molt distinta. I efectivament, aquesta és una responsabilitat d'envergadura. Si em permet, naturalment que a ningú se li escapen els problemes mediambientals que més preocupen i que més afecten a tota Espanya, com el Pla Hidrològic Nacional, els problemes de l'aigua en general, els problemes mediambientals... però jo més que res, i amb tot el perdó del món, ara l'únic que puc dir és que hem d'aterrar, hem de prendre coneixement de quina és la situació. I jo defensaré, com sempre he intentat fer, el diàleg com a manera essencial de la política d'un ministeri tan important com aquest, i sobretot, tan enganxat amb tants de sectors socials representatius. I sense cap dubte farem, doncs, allò que sempre hem intentat fer: feina, feina i feina per intentar que les coses sortin de la millor manera possible.

"Senyor Matas, amb vostè al Ministeri de Medi Ambient, les Illes Balears tindran més ajudes econòmiques per solventar els seus problemes?
"Miri, jo esper que pugui defensar els interessos de les Illes Balears. Sense cap dubte, també els interessos de tota Espanya, però naturalment, els de les Illes Balears. Jo crec que ha de ser una bona notícia per a tots i no per la meva figura, com diu Rosa Estaràs, sinó perquè hi ha qualqú de les Illes Balears en un lloc de responsabilitat dels considerats més importants de tota Espanya. Lògicament, això ha de ser en benefici dels interessos de les Illes Balears. I per tant, lluitarem perquè això sigui així per damunt de qualsevol tipus d'enfrontament polític i de criteris de partit, jo crec que per damunt de tot hem d'estar sempre pels interessos dels ciutadans i naturalment intentaré defensar els interessos de les Illes Balears, com sempre he fet i com la gent sap que sempre he fet.

"Rosa Estaràs ens ha comentat que vostè continua sent el president del Partit Popular, no serà molta feina això?
"No, en absolut; jo continuaré, mentres que els militants del nostre partit així ho volguin seré el president perquè jo no vull deixar les Illes Balears. I naturalment, jo crec que això no és incompatible amb continuar sent el president del partit. Lògicament, això exigirà una sèrie de petits canvis de reorganització, però seran canvis de reorganització interna i estic convinçut que això també serà molt positiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris