algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

La Comissió Europea demana al Govern que insti a reduir el preu de les telefonades

L'organisme comunitari adverteix que les quotes d'abonament de Telefónica són «artificialment baixes»

La Comissió Europea anuncià ahir, dimecres, l'enviament d'una carta d'emplaçament a les autoritats espanyoles en què els comunica que considera excessius els preus de les cridades telefòniques i suggereix que n'augmenti l'abonament. Els serveis del comissari europeu de Competència, Mario Monti, consideren que a Espanya, igual que a Itàlia i Alemanya, els operadors dominants compensen el baix preu de l'abonament amb tarifes elevades a les telefonades, per la qual cosa en demanen un reequilibri.

El portaveu de Monti, Michael Tscherny, digué que «al final això no hauria de suposar un canvi important per a la factura dels consumidors». Monti reclamà «un millor equilibri en els preus» en aquests tres països, «ja que sembla que no garanteixen que les tarifes per serveis de telefonia vocal dels operadors dominants es basin en els costs». «Constatam que recuperen el baix preu de l'abonament amb les tarifes de les telefonades», afegí el seu portaveu.

La carta d'emplaçament és el primer pas dels tres dels quals consta el procediment d'infracció a la normativa comunitària de Competència. La iniciativa de la Comissió Europea contrasta amb la demanda que li remeté Telefònica, que sol·licità permís per augmentar el preu de les cridades locals, en contra de l'opinió del Govern.

D'altra banda, el Consell espanyol de Ministres del passat 15 d'octubre aprovà un reequilibri tarifari que suposava una reducció de les tarifes telefòniques. Aquest reequiibri ja entrà en vigor a canvi d'una pujada de l'abonament en 300 ptes, fins les 1.742, que es farà en tres fases des del proper mes d'agost i acabarà en un any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris