algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

El PSOE diu que la sentència evidencia que el Govern socialista no propicià els GAL

El Govern, els partits, i les associacions judicials expressen el seu respecte a la resolució de l'Audiència

La Comissió Política del PSOE afirmà ahir que la sentència sobre el cas Lasa-Zabala, que condemna el general Enrique Rodríguez Galindo i Julen Elgorriaga, entre d'altres, i absol Rafael Vera i Jorge Argote, evidencia que els GAL no varen ser propiciats pel Govern socialista. A més a més, considerà que posa fi a una etapa en la qual s'instrumentalitzà la justícia «en benefici d'interessos partidistes». El Govern, els partits polítics i les associacions de jutges i fiscals expressaren el seu respecte per la resolució donada a conèixer ahir per l'Audiència Nacional.

L'actual direcció socialista va destacar a través d'una nota el seu acatament de la sentència del cas Lasa-Zabala i va reiterar la seva condemna, «sense pal·liatius, a qualsevol manera de lluita il·legal contra el terrorisme». A més, mostrà el seu reconeixement «a tots aquells que han dedicat els seus majors esforços a eradicar la violència terrorista».

El portaveu del Govern en funcions, Josep Piqué, i el vicepresident primer de l'Executiu, Francisco Àlvarez Cascos, eludiren pronunciar-se durant la sessió d'investidura sobre la sentència, perquè consideren que l'Executiu no ha de comentar les resolucions judicials.

El portaveu parlamentari d'IU, Francisco Frutos, considerà que es tracta d'una sentència «parcial», ja que és «justa en el que enjudicia, la responsabilitat per segrest i assassinat», però «és un defecte deixar fora l'existència d'una banda organitzada, que continua amb la falta de responsabilitats polítiques».

Més explícit va ser el portaveu parlamentari del PNB, Iñaki Anasagasti, el qual afirmà que aquest judici ha de servir perquè es treguin conclusions «d'altra manera diferent». A més, es felicità perquè al final la Justícia ha parlat pel segrest, tortura i assassinat de dues persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris