algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Aznar, elegit president de l'Executiu amb el suport de 202 diputats

Nomenarà avui el Govern que durà endavant el seu «ambiciós» projecte

72982

El grup parlamentari popular aplaudeix Aznar després de la investidura.

El candidat a la Presidència de l'Executiu, José María Aznar, resultà ahir reelegit president del Govern per 202 vots a favor i 148 en contra. A la seva primera declaració pública, Aznar expressà la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat el debat d'investidura i assegurà que hi ha per davant una legislatura amb un projecte «molt ambiciós», en el qual posarà tota la seva «constància». Prèviament, els partits que componen el Grup Mixt, coincidiren a reclamar un model de finançament autonòmic just i equitatiu, si bé EA va posar en relleu la seva «fustigació constant» del PP al Govern basc. Aznar rebutjà aquests arguments i exigí de nou al PNB i EA que abandonin el Pacte d'Estella.

Després de ser investit president del Govern, la incògnita se centra ara en la composició del nou Executiu. Pel que fa a això, Aznar afirmà rotundament que el seu nou gabinet no es coneixeria oficialment fins avui, després de jurar el seu càrrec davant el rei i donar-ne a conèixer al monarca la composició. «Abans d'això, evidentment no diré res més», sentencià.

El president del Govern expressà la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat el debat d'investidura, que, segons digué, obre el camí a quatre anys de «treball positiu, fructífer i, sobretot, de profunds acords útils pel funcionament del nostre país i pel progrés d'Espanya». Agraí, també el suport que li han donat CiU i CC, així com les aportacions de la resta dels grups, ja que «de totes les crítiques, se'n pot extreure sempre leccions positives i constructives».

Aznar insistí que per davant hi ha una legislatura amb un projecte «molt ambiciós» i una oportunitat «extraordinària» al funcionament de l'Estat, fet al qual el Govern s'enfronta amb voluntat «molt clara» d'arribar als objectius i els cims fixats des del diàleg i el consens. Així mateix, expressà el «total suport» del Govern als professionals de la informació que, segons constatà, són en aquests moments objecte d'una campanya per part d'ETA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris