nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

ETA envesteix de nou contra la premsa enviant un paquet-bomba a un periodista

L'artefacte, que anava inserit en el llibre «Crim i càstig», contenia entre 100 i 150 grams de pólvora

La banda armada ETA va envestir ahir, de nou, contra la premsa amb l'enviament d'un paquet-bomba al periodista del diari La Razón Jesús María Zuloaga, que anava inserit en un exemplar de Crim i càstig i duia entre 100 i 150 grams de pólvora. El president del Govern en funcions, José María Aznar, aprofità el debat d'investidura per expressar la seva solidaritat amb el periodista, el tercer contra el qual atempta ETA des de la fi de la treva.

El paquet-bomba arribà a la seu del diari La Razón, al carrer Josefa Valcárcel, núm. 42 de Madrid, devers les 12 del matí d'ahir. Estava camuflat en un sobre de color blanc, de la grandària d'una cinta de vídeo i dirigit al subdirector del diari i expert en informació de terrorisme, Jesús María Zuloaga, que no es trobava a l'interior de l'edifici, ja que és de vacances.

El remitent que hi apareixia era una direcció de la colònia d'El Viso (Madrid). Tot i que no estava escrit amb «V» sinó amb «B», fet que, segons el president de La Razón, podria haver aixecat sospites si el paquet hagués passat a la redacció.

El mata-segells duia impresa com a data de la tramesa la del 24 d'abril, i venia de l'oficina central que Correus té a l'estació de Chamartín. Per aquest motiu, fonts de la investigació apuntaren que el paquet-bomba va poder arribar a Madrid per qualcú que s'hi va desplaçar per realitzar l'enviament des de la capital.

Una vegada a la seu del diari, el guarda de seguretat comprovà el paquet a l'escànner i hi detectà alguna cosa estranya, per la qual cosa a mitjan matí d'ahir fou avisada la Policia, els efectius de la qual es desplaçaren al diari amb un equip de Tedax, tècnics en desactivació d'explosius, que desallotjaren l'edifici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris