cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Aznar demana acords en finançament, justícia, ocupació i lluita antiterrorista

En el seu discurs, destacà la fortalesa i tenacitat del Govern en la lluita contra ETA

72642

Un moment del discurs de José María Aznar davant del Congrés dels Diputats.

El president del Govern en funcions, José María Aznar, destacà ahir al seu discurs d'investidura la necessitat d'un «consens d'Estat» per lluitar contra la violència etarra i demanà acords mitjançant el diàleg en finançament autonòmic, justícia, prestacions socials o l'objectiu de la plena ocupació.

En concret, Aznar proposà avançar aconseguir l'equilibri pressupostari al 2001, situar el desenvolupament públic en el 40 per cent del PIB, eliminar l'IAE pel noranta per cent de les Pymes i alliberar sectors com el gas i les telecomunicacions per contribuir a l'objectiu de la plena ocupació «en el curs d'aquesta dècada».

A més de plantejar la reforma la normativa laboral i la potenciació de les polítiques actives, José María Aznar anuncià la convocatòria «immediata» del Pacte de Toledo per modernitzar el sistema de protecció social amb la millora de les pensions més baixes o la revisió del sistema de prejubilacions.

El Govern, segons Aznar, oferirà als grups parlamentaris un Pacte d'Estat per contribuir a «una Justícia independent, ràpida i eficaç» i promourà un altre acord entre partits i Comunitats per «donar estabilitat al model de finançament autonòmic».

També Aznar destacà, quan va anunciar la creació d'una Delegació del Govern per la Immigració, la necessitat d'una «política d'estat» en matèria d'immigració perquè la legislació sigui «congruent» amb «la capacitat d'acollida» i els compromisos europeus.

Després de demanar la confiança de la Cambra per formar govern, José María Aznar començà la seva intervenció amb una defensa de la «idea d'Espanya» que expressa la Constitució i una cridada a la mobilització social enfront d'ETA.

A més de retre «tribut d'honor» a les víctimes del terrorisme com va fer el poble espanyol la passada legislatura amb la llei aprovada, Aznar reclamà els que «es declaren demòcrates» que siguin «coherents» i «abandonin qualsevol estratègia que confirmi als terroristes amb la idea que l'ús de la violència, o l'amenaça, són útils per arribar als seus objectius polítics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris