cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Breus

• CATALUNYA

Subvencions per a la llei del català ERC ha presentat al Parlament una proposició no de llei en la qual proposa a la Generalitat que insti el Govern espanyol que promocioni i subvencioni per llei el català. En el text, ERC demana a la Generalitat que negociï amb el Govern la inclusió d'una partida específica en els pressuposts de l'any 2001 per promocionar el català, el basc i el gallec en el doblatge de pel·lícules, entre altres coses. La petició pren com a referent l'article 3.3 de la Constitució espanyola, que declara que les llengües que es parlen a Espanya són «un patrimoni cultural objecte de respecte i protecció especial», indicà el diputat i dirigent d'ERC, Joan Ridao.E.P.

• LABORAL

Exigències per al Primer de Maig Els sindicats exigiran al nou Govern el Primer de Maig que compleixi la promesa de diàleg social realitzada per José María Aznar durant la campanya electoral. En el manifest conjunt de CCOO i UGT per a la celebració, sota el lema «Treballar per viure», les centrals també reclamen que es respecti el consens sobre la Llei d'estrangeria i es millorin les prestacions per desocupació. Entre les exigències sindicals hi ha també que es creï més ocupació, major seguretat en els llocs de feina, més participació dels treballadors a la societat, que s'eliminin les discriminacions i s'augmenti la solidaritat amb els manys afavorits, entre altres. DdB.

• JUSTÍCIA

Cas Tomey El Partit Popular de Castella-la Manxa ha demanat els dirigents socialistes que es dedicaren a «estrènyer» Francisco Tomey, que rectifiquin les seves declaracions, en haver-se conegut que la Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la darrera de les denúncies pendents contra l'expresident de la Diputació de Guadalajara. El portaveu del PP castellanomanxec, Enrique Belda, manifestà la seva satisfacció per la resolució judicial, ja que constata que no es pot acusar Francisco Tomey de cap tipus de responsabilitat penal per la seva gestió al capdavant de la Diputació de Guadalajara.E.P.

• IMMIGRACIÓ

Augmenten els reforços policíacs a Cadis El subdelegat del Govern a Cadis, Miguel Osuna, anuncià ahir que el nombre de patrons i tripulació de la Guàrdia Civil en la província s'incrementarà perquè les patrulleres treballin «en calent», és a dir, que quan arribin als ports de Tarifa i Algesires canviïn ràpidament. Així s'espera que s'augmenti l'operativitat i el temps d'estada en el mar de les patrulleres per vigilar la incursió de pasteres. Osuna explicà també que s'estan prenent mesures per organitzar les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil i de la caserna Hera de las Torres, que estan sent preparades per acollir els immigrants que interceptin les Forces de Seguretat.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris