cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Govern obre expedient a Telefònica i BBVA per investigar-ne l'aliança

Economia vol estudiar amb detall els efectes globals de l'acord i les seves repercussions

El Servei de Defensa de la Competència (SDC), depenent del Ministeri d'Economia, ha obert un procediment sancionador per investigar les repercussions de l'aliança subscrita entre el Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) i Telefònica. Segons fonts del Ministeri d'Economia, el SDC ha pres aquesta decisió després d'estudiar la informació aportada per les dues empreses espanyoles sobre l'aliança subscrita el passat 11 de febrer, que afectava els sectors d'internet, telefonia mòbil i comerç electrònic.

L'aliança consta de 14 punts específics en els quals es detallen acords per actuar de manera conjunta en matèria de mitjans de pagament a través de mòbils, banca per internet, comerç electrònic, continguts i satèl·lits. Les autoritats de la competència estimen que els termes d'aquesta aliança «podrien afectar les condicions futures de competència en aquests mercats», raó per la qual s'ha d'analitzat amb detall «tant els efectes globals de l'aliança com les seves repercussions per la competència en cada un d'ells», segons les mateixes fonts.

Un portaveu del banc ha indicat que la iniciativa del Servei de Defensa de la Competència és un «tràmit» de caràcter administratiu, habitual i «rutinari» a l'estudi d'aquest tipus d'aliances, i a més no suposarà una minva en el desenvolupament dels punts de l'acord. Fonts de l'operadora telefònica que presideix Juan Villalonga no volgueren comentar la decisió del Servei de Defensa de la Competència, que té ara un termini màxim de dotze mesos per, bé tancar l'expedient si considera que no es vulnera la competència, o bé remetre un informe al Tribunal de la Competència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris