algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Aznar proposarà a l'oposició un gran pacte d'Estat per enfortir la democràcia

El PSOE demanarà que no apliqui el «corró», IU criticarà els dèficits democràtics i CiU apostarà pel diàleg

El president del Govern en funcions, José María Aznar, aprofitarà el seu discurs d'investidura, que comença demà, en el Congrés dels Diputats, per oferir a l'oposició un gran pacte d'Estat que permeti enfortir el sistema democràtic. Del seu costat, el PSOE demanarà que no apliqui el corró, IU criticarà els dèficits democràtics i CiU apostarà per la continuïtat del diàleg.

Entre els principals objectius que es proposarà Aznar està reformar la Justícia, impulsar el diàleg social, renovar el Pacte de Toledo, millorar el sistema de finançament autonòmic, dotar de majors competències les corporacions locals, negociar un nou pla hidrològic i millorar la Formació Professional.

El secretari general del Grup Popular en el Congrés, Gabriel Cisneros, recordà que aquesta oferta de negociació, realitzada per José María Aznar de manera «molt solemne» en el darrer tram de la campanya electoral, inclou qüestions que ultrapassen l'àmbit partidari i fins i tot l'horitzó de la legislatura.

«Estic segur que el president del Govern reproduirà aquests plantejaments. Entenc que la majoria absoluta no introdueix cap element de rectificació en la voluntat d'acords nacionals. El discurs d'investidura de José María Aznar suposarà una ratificació dels enunciats en la campanya i una ratificació en la línia dels quatre anys d'acció de govern», afegí.

Del seu costat, el portaveu del Grup Socialista, Luis Martínez Noval, assegurà que centrarà la seva intervenció en el programa electoral amb el qual els socialistes concorregueren en les darreres eleccions generals perquè és el «llibre d'estil» del partit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris