algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
14°

Pujol agraeix a Madrid que defensi la política lingüística de la Generalitat

El president català creu que el Govern central fa el que li correspon

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, «ha celebrat i ha agraït molt al Govern espanyol l'informe en què defensa la política lingüística de l'Executiu català i que ha remès a l'Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides. Pujol "en la tradicional recepció al Palau de la Generalitat amb motiu del dia de Sant Jordi, patró de Catalunya" afirmà que l'actitud del Govern ajudarà a «desmuntar i desfer totes les actituds i campanyes» contra la política lingüística del Govern. L'informe, elaborat pel Ministeri d'Administracions Públiques, va ser publicat ahir pel diari «El País», dos dies abans que s'iniciï el debat d'investidura de José María Aznar com a president del Govern.

El president català "que fora de micros ha qualificat aquest informe de «notícia de Pasqua de Resurrecció»" va dir que és «molt positiu» que el Govern central hagi reaccionat d'aquesta manera, cosa que ha considerat que és de «justícia» perquè la Generalitat sempre ha intentat fer compatible «l'afirmació de la pròpia identitat i la defensa del català amb el respecte dels drets individuals, la convivència i cohesió dels sis milions de catalans».

Pujol afegí que l'informe del Govern és d'especial transcendència «en un moment en què des de dins i fora de Catalunya i des de dins i fora d'Espanya hi ha gent que intenta presentar aquesta política sota un angle més negatiu». Pujol reconegué que «el PP ha votat en contra d'algunes de les nostres disposicions lingüístiques, però sap que en conjunt és una política positiva i que ha estat molt respectuosa amb els drets de tots».

El líder d'Unió Democràtica i conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Antoni Duran i Lleida, manifestà que «l'actitud del Govern central, si és real la informació publicada, ens sembla molt positiva. Crec que així ho hem de valorar tant el Govern català com els ciutadans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris