algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

ERC du al Parlament català una proposta per exigir que l'Estat despenalitzi l'eutanàsia activa

Es practicaria només quan hi hagués una petició expressa del qui pateixi una malaltia «dolorosa, greu i incurable»

El ple del Parlament votarà dimecres una proposició de Llei d'ERC per demanar la reforma del Codi Penal i despenalitzar els supòsits d'eutanàsia activa quan hi hagi una petició «expressa i inequívoca» de qui pateixi una malaltia greu i incurable». La proposta se sotmetrà a una votació secreta perquè així els diputats puguin votar «a consciència», segons explicà el diputat republicà Joan Ridao, que serà l'encarregat de defensar el contingut de la proposició. La iniciativa defensa que no es penalitzi qui «cooperi activament o amb actes necessaris i directes en la mort d'altres, prèvia petició expressa i inequívoca d'aquests, i en el cas que pateixin una malaltia dolorosa, greu i incurable, de les que condueixen inexorablement a una mort segura o pateixen una situació permanent de greus patiments físics o psíquics difícils de tolerar».

Aquesta proposició és la mateixa que el grup d'ERC ja presentà en la cambra catalana l'abril de 1998, que fou rebutjada per només dos vots de diferència.

En aquella ocasió, la proposició tingué el suport de 51 diputats, mentre que 53 votaren en contra i tres s'abstingueren. Malgrat que els portaveus de CiU i PP havien anunciat el seu vot contrari, almenys vuit dels seus diputats feren cas omís a les instruccions de grup i votaren favorablement o s'abstingueren.

D'aquesta forma, encara que CiU i PP sumaven 61 diputats en la cambra, únicament hi hagué 53 vots contraris. No obstant això, la proposta no aconseguí prosperar perquè en el moment de la votació faltaren vuit diputats dels grups d'esquerra, entre ells Joaquim Nadal i Josep Lluís Carod-Rovira.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris