algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Un informe d'una ONG francesa vincula ETA amb el tràfic de drogues

El text també hi implica les forces de Seguretat de l'Estat que lluiten contra el terrorisme en el País Basc

Una organització no governamental francesa, l'Observatori Geopolític de les Drogues (OGD), assegura en l'informe corresponent als dos darrers anys que ETA està implicada en el tràfic de drogues. El text també hi implica algunes forces de Seguretat de l'Estat que lluiten contra el terrorisme en el País Basc.

L'informe de l'OGD explica que la banda terrorista es mou en el narcotràfic des de la dècada dels 80 tot i les reticències dels militants, davant els seriosos problemes per al seu finançament. El text recull el testimoni d'un suposat dirigent etarra, en el qual assegura que «un dia et diuen que et vendran 50 pistoles Browning, però a canvi has de comprar també un quilo d'heroïna. Aquesta exigència planteja un seriós problema ètic. Però aquells que depenen de tu estan esperant, perquè ells fan la guerra». L'Observatori basa aquestes afirmacions en les investigacions d'un anònim, encara que assegura haver-les verificat. D'altra banda, el citat organisme destaca que a les zones amb una forta implicació etarra el consum d'haixix i de drogues sintètiques és fins a dues vegades superior que a la resta d'Espanya, la qual cosa fa sospitar que la banda terrorista podria haver introduït una gran quantitat d'estupefaents en aquesta zona.

D'altra banda, les investigacions sobre l'atemptat que tingué lloc dimecres passat en un establiment de la cadena «Mc Donalds» a la regió francesa de la Bretanya, han determinat que els explosius utilitzats són de la mateixa naturalesa i del mateix origen que l'explosiu robat a Plévin el setembre de 1999 per independentistes bretons i membres d'ETA. Concretament, a Plévin es varen robar vuit tones de dinamita i des de llavors s'ha identificat aquest tipus d'explosiu en atemptats perpetrats per independentistes de l'Exèrcit Revolucionari Bretó i ETA. A més, aquest material va ser utilitzat en un intent d'atemptat contra una oficina de correus a Rennes, capital de la regió, que no ha estat reivindicat per cap grup.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris