nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El PNB no variarà d'estratègia per assolir la pau fins que no en comprovi el fracàs

El PSE diu que els nacionalistes celebraran l'Aberri Eguna «prop dels dels còctels molotov»

El PNB afirma, en el manifest que ha elaborat amb motiu de la celebració demà de l'Aberri Eguna (Dia de la Pàtria Basca) que no renunciarà a la seva estratègia política per aconseguir la pau, fins que no comprovi que el seu plantejament ha fracassat. Afegí que «mai no anirà amb qui mata», i adverteix ETA que si no desterra tot aquest tipus de violència, «cadascú durem el nostre camí, com abans». El partit dirigit per Xabier Arzalluz considera que «no es pot construir res seriós mentre es continuï matant» i afegeix que, en tot cas, «el PNB mai no anirà amb qui mata, encara que això causi alegria als qui el que més temen és la unitat d'acció de les forces nacionalistes».

«ETA tindrà el seu punt de vista. El nostre és que o es desterra tota la violència i construïm junts la nostra nació basca, o cadascú de nosaltres durem el nostre camí com abans, quan també a nosaltres ens mataven, ens cremaven i destruïen seus o ens pintaven els nostres domicilis de vermell i groc», afegeix.

Segons ell, existeix una «espècie de competència» per arrossegar el PNB a unes o altres posicions, «ambdues extremes». D'aquesta manera recorda que mentre des de l'esquerra abertzale es diu que només donarà suport al lehendakari, Juan José Iberretxe, si «rellança» el procés de construcció nacional, el PP assenyala que «està disposat a sostenir Iberretxe si el PNB posa fi al pacte de Lizarra».

De la seva banda, el secretari general del PSE-EE, Nicolás Redondo Terreros, manifestà ahir que PNB i EA estaran demà als ajuntaments bascs celebrant l'Aberri Eguna «prop dels que tiren els còctels Molotov».

Després d'expressar el seu rebuig a l'atac amb un artefacte explosiu a un agent del Cos Nacional de Policia a Vitòria aquesta matinada, el dirigent socialista recordà que, amb motiu del Dia de la Pàtria Basca, «es manifestaran tots junts, els que han comès aquesta acció de terrorisme urbà, els d'HB que donen cobertura, i el PNB i EA».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris