algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

Les primàries tornen a dividir el PSOE sobre l'elecció del secretari general

Intel·lectuals i càrrecs públics firmen un manifest demanant aquest sistema

El debat primàries sí, primàries no torna a dividir les files socialistes, després que un grup d'intel·lectuals i càrrecs públics del partit, en la seva majoria antics col·laboradors que donaren suport en les eleccions primàries del 1998 a Josep Borrell, hagin firmat un manifest en el qual reclamen el sistema de primàries per designar el secretari general i primers candidats.

Aquesta no és, això no obstant, la posició que defensa la Comissió Política i el sector «oficialista», que descarten aquest mètode per a l'elecció de l'aspirant a la Secretaria General i opten per ajornar aquest debat al congrés federal del mes de juliol. De fet, la diputada Amparo Rubiales assegurà ahir que amb les primàries el PSOE corre el risc de tornar a equivocar-se, com succeí amb la bicefàlia de Borrell i Almunia.

El sistema d'eleccions primàries està obrint l'escletxa política entre els dirigents del PSOE. Si el president de la gestora socialista, Manuel Chaves, plantejà aquest sistema com una de les «possibilitats» per elegir el cartell electoral del 2004 "i no per al secretari general que el congrés elegirà al juliol", els anomenats «borrellistes» van més enllà i advoquen per estendre aquest sistema a l'elecció del secretari general del partit.

En aquesta línia, un grup de destacats militants i càrrecs públics socialistes, afins a aquest corrent, han llançat un manifest a internet demanant que es generalitzin les eleccions primàries, a fi que el secretari general, els secretaris regionals i provincials, l'aspirant a la Presidència del Govern i els candidats al Congrés i al Senat siguin elegits per aquest sistema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris