cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• EUSKAL HERRIA

Cap diferència en el PNB El president de l'EBB del PNB, Xabier Arzalluz, negà ahir l'existència de diferències dins de la seva formació, i en una referència concreta a les opinions contràries a la direcció del PNB expressades per Emilio Guevara, revelà que després d'elles, les juntes de Vitòria el varen citar «i va haver un esbronc de pantalons llargs en el qual Emilio Guevara es va quedar sol». Arzalluz limità la presència de Guevara en el PNB a «la d'un cavaller que, efectivament estava afiliat al PNB, que va ocupar càrrecs, i que al seu moment els va deixar per dedicar-se a la seva professió d'advocat».E.P.

Aberri Eguna per separat PNB, EA i EH celebraran diumenge que ve els actes polítics en commemoració de l'Aberri Eguna, després d'haver participat de manera conjunta en la convocatòria realitzada per l'Assemblea de Municipis Bascs, Udalbiltza, en cada un dels ajuntaments de la Comunitat Autònoma. Els partits nacionalistes optaren, una vegada més, per celebrar el Dia de la Pàtria basca en el lloc on habitualment elegeixen per dirigir-se als seus militants, el PNB a Bilbao, EA en Guernica i EH en Pamplona. La militància i els simpatitzants del PNB acudiran a la Fira de Mostres de Bilbao, on s'organitzaran jocs infantils, una guarderia i tres txosnas per amenitzar la jornada festiva.E.P.

• CRÒNICA NEGRA

Dades d'accidents laborals Un estudi dels equips tècnics de l'empresa Prevenció Laboral de Girona detectà que el 67'2 per cent dels accidents laborals en la construcció es produeixen per un consum desmesurat d'alcohol després dels àpats. L'estudi, encarregat per la Unió d'Empresaris de la Construcció (UEC), també revela que un altre dels factors determinants de l'increment del nombre de sinistres en el sector és a causa de la mala alimentació amb un excés de greixos, ja que provoca desconcentració a la feina.E.P.

Detinguts per explotació laboral Agents del Cos Nacional de Policia varen detenir dimecres passat 12 d'abril Nicolás A.P., de 35 anys, i Jorge P.Z., de 27 anys, per explotar laboralment 13 equatorians als quals obligaven a repartir publicitat per les bústies durant set hores diàries a canvi de 3.000 pessetes, segons fonts d'aquest cos. Els treballadors no tenien contracte laboral. La detenció va ser duta a terme per la Inspecció Provincial de Treball de Barcelona i agents del Cos Nacional de Policia de la Secció Operativa d'Estrangers.E.P.

• AGRICULTURA

Protesta pel preu del gasoil Els talls de trànsit organitzat pel sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) en diferents punts de Catalunya en protesta per l'augment «desmesurat» del preu del gasoil agrícola i dels fertilitzants provocà ahir nombrosos problemes de trànsit que en ocasions arribaren fins i tot al col·lapse. Les protestes es dugueren a terme en diversos punts de Catalunya, si bé, la província més afectada va ser la de Tarragona en la qual els manifestants arribaren fins i tot a col·locar barricades a les carreteres i a cremar pneumàtics. A Lleida, la situació es qualificà de «col·lapse» mentre que a Girona, els talls varen provocar retencions.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris