nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• ECONOMIA

La Caixa La Caixa obtingué en el primer trimestre d'enguany un benefici net atribuït de 32.553 milions de pessetes, fet que suposa un augment del 18'1 per cent sobre el mateix període del 1999, segons dades divulgades ahir per l'entitat. De gener a març els recursos de clients cresqueren un 4'1 per cent, assolint els 12'9 bilions i la inversió creditícia augmentà un 4'7 per cent, fins els 7'2 bilions. Les dades destaquen que el marge d'intermediació de l'entitat s'elevà a 69.270 milions, un 13'6% més que en el primer trimestre de l'any passat. Les comissions aportaren 33.249 milions (un 16'3 per cent més), amb la qual cosa el marge bàsic se situà en 102.496 milions, fet que suposa un augment del 14'4 per cent.E.P.

• BORSA

A l'alça El mercat madrileny tancà la sessió amb lleugeres pujades impulsat pel comportament positiu dels valors tecnològics, que recuperaren força amb l'obertura a l'alça de Wall Street. L'inici de la contractació als Estats Units serví perquè canviàs la tendència a la baixa que marcava fins a aquells moments el parquet madrileny, després d'haver iniciat la sessió amb tímides pujades. E.P.

• TELEFÒNICA

Acusacions Milions d'espanyols autoritzaran Telefònica a utilitzar les seves dades privades sense haver atorgat el seu consentiment exprès, segons denunciaren ahir ciutadans afectats per aquest fet. Segons aquests afectats, Telefònica «està disposada a sotmetre a les dades de la nostra facturació a Tractament Informàtic», és a dir, «a explotar, analitzar, copiar, exportar i cedir a entitats vinculades» les dades dels seus clients.E.P.

• JUSTÍCIA

Anticorrupció El secretari general del Consell General de l'Advocacia Espanyola, José Luis Segimón, qualificà ahir de «greu error» les acusacions abocades en la memòria de la Fiscalia Anticorrupció, en la qual s'afirma que «contribueix de manera decisiva a l'èxit de les conductes econòmiques il·lícites la participació d'importants despatxos professionals».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris