algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Sotos atribueix a l'Ajuntament de Madrid nombrosos problemes de PSV

Afirmà que parcel·les que l'Administració adjudicà no arribaren als cooperativistes

El màxim dirigent de la PSV fins el 1993, Carlos Sotos, atribuí ahir a l'Ajuntament de Madrid nombrosos problemes sofrits per aquesta cooperativa i mostrà la seva sorpresa pel fet que cap part no hagi demanat que es nomeni aquesta administració responsable civil subsidiària en la causa.

En la seva declaració a l'Audiència Nacional, Sotos explicà que l'Ajuntament de Madrid (en poder del CDS fins a mitjan 1991 i del PP des de llavors) es demorà més de quatre anys a concedir les escriptures públiques de parcel·les que havia adjudicat en concurs, cosa que causà elevades despeses a la cooperativa.

Per això, l'exgestor de PSV qualificà de «curiós» que cap part no hagi sol·licitat la responsabilitat civil de l'Ajuntament de Madrid, malgrat el «desastre» de la seva gestió en el pla 18.000, pel qual es construïren milers d'habitatges en aquesta ciutat. Sotos argumentà que nombroses parcel·les que l'Administració havia adjudicat mai no arribaren a mans dels cooperativistes, ja que resultaren terrenys que no es podien expropiar, circumstància que PSV conegué més de dos anys després i que li produí moltes despeses.

Per aquest acusat, els forts desemborsaments que la promotora d'habitatges va haver de fer durant aquest període no varen ser tinguts en compte pels pèrits judicials en realitzar el seu informe, cosa que justifica que les dades resultants «no coincideixin amb la realitat», apuntà. Així, afirmà que «no pot acceptar» els criteris aplicats pels pèrits «perquè no són correctes», ja que no incloure en el balanç ajustat els pagaments efectuats a UGT "80.000 pessetes per habitatge" i les despeses de gestió incorregudes en cinc anys «és ocultar una dada molt important».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris