cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

El TS torna el cas Ercros a Barcelona, però no ha resolt si és competent

Està pendent que la jutgessa Palacios trobi o no indicis de delicte contra Piqué

La Sala Penal del Tribunal Suprem dictà una providència en la qual torna el cas Ercros al Jutjat d'Instrucció número 5 de Barcelona, si bé adverteix que encara no s'ha pronunciat sobre si té competència per investigar els fets investigats, cosa que únicament ocorreria si trobàs indicis contra el ministre Josep Piqué. Afegeix que la Sala es quedarà «el testimoni íntegre de les actuacions, perquè els uns i els altres puguin instar les diligències que estimin pertinents als seus respectius drets».

La providència donada a conèixer ahir uneix a la causa l'escrit remès per la jutgessa de l'Audiència Nacional Teresa Palacios, en què indicava que encara queden diligències per practicar abans de determinar si va existir delicte en la venda d'Ertoil a General Mediterranean Holding (GMH), el 1991, i quin va ser el destí dels diners.

L'escrit de la magistrada responia al requeriment que el Suprem li va fer en la seva interlocutòria del passat dia 11, en el qual ajornava el seu pronunciament sobre la imputació o no de Piqué en el «cas Ercros» a conèixer el resultat de la investigació penal sobre el destí donat al preu de la venda d'Ertoil, que porta a terme l'Audiència Nacional.

La providència de l'alt tribunal explica que es torna la causa al Jutjat a què es va remetre des de Barcelona, «a l'efecte de garantir els drets dels presumptes perjudicats i de les persones que ja han prestat declaració davant l'esmentat Jutjat amb les pertinents garanties legals», en referència als imputats. D'aquesta manera, el Jutjat català podrà decidir sobre les personacions que 50 particulars i empreses varen sol·licitar a l'alt tribunal, i que a finals del mes de febrer passat aquest va decidir no admetre fins a decidir si assumia o no la causa. El passat dia 11, el Suprem va reclamar a la jutgessa Teresa de Palacios el resultat de la investigació per determinar on varen anar a parar els diners pagats a Ercros per la venda d'Ertoil el 1991, acordada en 44.600 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris