algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

La Mesa del Congrés desestima el recurs del BNG per formar grup propi

El PSOE lamenta que la decisió trenqui el principi d'igualtat respecte a CC

La Mesa del Congrés dels Diputats va desestimà ahir el recurs presentat pel Bloc Nacionalista Gallec (BNG) per construir el seu grup parlamentari propi, per cinc vots a favor, tots ells del PP; i quatre en contra, del PSOE, IU i CiU, per la qual cosa, finalment, els nacionalistes gallecs hauran d'integrar-se en el grup mixt. Tant PSOE com IU criticaren aquesta decisió, que consideren que romp el principi d'igualtat respecte a Coalición Canaria que, en la seva opinió, tampoc no reuneix els requisits del Reglament.

La Mesa del Congrés ratificà ahir la decisió de la setmana passada sobre la petició del BNG per formar grup parlamentari propi amb els tres escons que va aconseguir a les urnes, i el suport d'un diputat del CiU i un altre del PNB. L'argument utilitzat per rebutjar la sol·licitud fou que el BNG no complia l'article 23.1 del Reglament, segons el qual el partit que vulgui formar grup haurà d'aconseguir, almenys, el 15 per cent de representació en les circumscripcions per les quals es presentà a les eleccions. La Mesa considerà que CiU i PNB no podien deixar els seus diputats, perquè ja havien «utilitzat» el seu 15 per cent de representació per formar els seus respectius grups.

Els cinc membres populars de la Mesa del Congrés tornaren a utilitzar ahir, com ja ho feren la setmana passada, la seva majoria absoluta per desestimar el recurs del BNG, tot i la votació en contra dels altres quatre membres de la Mesa, dos del PSOE, un d'IU i un altre de CiU.

La vicepresidenta segona de la Cambra, la socialista Amparo Rubiales, lamentà aquesta decisió perquè fuig dels precedents d'altres legislatures, es romp el principi d'igualtat respecte a Coalición Canaria, que, al seu judici, tampoc no reuneix literalment els requisits reglamentaris, i demostra que en els temes d'importància es va a una interpretació «diferent, rigorosa i no igualitària» del Reglament de la Cambra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris