algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

PNB, CiU i BNG demanaran que les llengües pròpies estiguin presents en documents oficials

Volen que DNI, carnet de conduir o passaport puguin ser expedits en català, gallec i euskera

Els partits signants de la Declaració de Barcelona (PNB, CIU i BNG) tenen previst presentar en breu en el Congrés dels Diputats una sèrie d'iniciatives conjuntes, algunes de les quals van quedar pendents en l'anterior legislatura.

Entre elles, una de les que es pretén «posar en marxa ràpidament» és aquella per la qual se sol·licita que documents oficials com el DNI, el passaport o el carnet de conduir puguin ser expedits en cada una de les llengües autòctones, euskera, català i gallec.

Les formacions de la Declaració de Barcelona estudien també la possibilitat de presentar alguna iniciativa, encara sense concretar, relativa al canvi de les inicials de les matrícules dels cotxes a les ciutats dels territoris que representen aquests partits.

Altres iniciatives que puguin presentar-se de manera conjunta tindran a veure amb el programa d'activitats concret per a l'any 2000 que es decidirà a la reunió de portaveus parlamentaris del 26 d'abril, que se centraran en els compromisos programàtics comuns fixats en el programa electoral acordat per a aquesta legislatura en què es fa referència als àmbits de la plurinacionalitat, la pluriculturalitat i el plurilingüisme. Així, en el tema de la plurinacionalitat els signants de la Declaració de Barcelona preveuen adoptar iniciatives conjuntes amb vista a la reforma del Tribunal Constitucional, per a l'ampliació de les competències jurídiques o per a la supressió definitiva de les funcions d'inspecció, control i seguretat ciutadana que fins i tot conserven les delegacions i subdelegacions del Govern central.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris