nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Fidalgo s'estrena advertint els crítics que la integració passa per la seva lleialtat

El nou líder de CCOO diu que un dels seus objectius és lluitar contra la sinistralitat

79406

José María Fidalgo amb el puny alçat.

El ja nou secretari general de CCOO, José María Fidalgo, s'estrenà llançant una advertència als membres del sector crític, als qui digué que la voluntat integradora de la majoria sempre ha existit i que aquesta continuarà present sempre que demostrin «lleialtat» al projecte sindical acordat en aquest 7è Congrés Confederal de Comissions Obreres clausurat ahir. Afegí que «un sindicat és per treballar, no per discutir».

Després de la proclamació i presentació de la nova Comissió Executiva i del nou secretari general davant els 999 delegats assistents al congrés, Aquest lleonès de dos metres d'alçada pronuncià un complet i dens discurs en què traçà les línies generals sobre les quals es basarà la seva direcció per als pròxims quatre anys, destacant la seva voluntat de diàleg i negociació. No obstant això, precisà durant la seva primera roda de premsa com a secretari general, que a mesura que vagin sorgint les negociacions amb Govern i patronal «es veurà si s'han d'estrènyer mans o donar plantofades».

Entre els objectius que CCOO demandarà amb «particular entestament i, si cal amb més duresa» estan, en primer lloc, l'adopció de manera immediata de les mesures necessàries per part del Govern i els empresaris per frenar la sinistralitat laboral o, del contrari «a força de mobilitzacions estroncarem nosaltres l'hemorràgia». A més, advertí l'Executiu que els sindicats escenificaran la confrontació social en aquest terreny.

Per la seva part, el representant del sector crític de CCOO Agustín Moreno digué ahir que aquest grup votà en blanc a l'única candidatura a la Secretaria General d'aquest sindicat, la de José María Fidalgo, amb l'esperança de donar-li «un marge de confiança» per veure si és capaç de ser tolerant i conciliador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris