algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Ibarretxe acusa PP i PSOE de preferir l'esbronc a la fi dels problemes bascs

Ambdós partits presentaran proposicions al Parlament després de Setmana Santa

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, acusà ahir el Partit Popular i el Partit Socialista d'estar «més preocupats per l'esbroncada política que per resoldre els problemes de la societat basca», després que ambdues formacions hagin decidit presentar proposicions de llei i no de llei en el Parlament basc després de Setmana Santa. Tant PP com PSOE rebutjaren aquesta acusació i negaren que existeixin acords, i atribuïren el canvi d'estratègia en el Parlament a «coincidències» en l'anàlisi de la situació basca.

«Al Partido Socialista, i molt especialment al PP, els importa molt més muntar una esbroncada política que resoldre els problemes de la societat basca», assegurà Juan José referint-se al canvi d'estratègia d'ambdues formacions, que han decidit presentar proposicions de llei i no de llei en el Parlament basc després de la Setmana Santa.

Encara que va admetre que els grups parlamentaris tenen legimitat «per fer el que creguin convenient», recordà que «fa una setmana, aproximadament, el PSOE i el PP digueren que no presentarien propostes, i dijous digueren que sí que en presentarien». «El problema és qué ens diran la setmana que ve», assegurà.

Ibarretxe insistí que tots els grups parlamentaris poden prendre iniciatives en el Parlament, però instà a mostrar «certa seriositat a l'hora de plantejar aquestes qüestions». Pel portaveu del PNB, Joseba Egibar, populars i socialistes pretenen cercar la «destrucció i desestabilització» del Govern basc i «desmuntar l'autogovern» amb el seu intent de presentar proposicions en el Parlament, en contret la reforma de la Llei de Pressuposts. «Existint pressuposts i pretenent modificar-los, l'actitud és de destrucció i de desestabilització. Aquesta es l'alta missió que han encomanat a PP i PSE els respectius caps de Madrid, i la societat nha de ser conscient de tot això», assenyalà. A judici d'Egibar, PP i PSOE tenen una línia de treball «sense rumb», perquè en els darrers 15 dies «tant havien dit que no presentaven iniciatives com que sí en presentaven». Així, recalcà que les seves iniciatives d'«unitat d'acció» afectaran els serveis que es presten als ciutadans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris