algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El fiscal Cardenal nega haver rebut ordres del Govern en el cas Ercros

La jutgessa investiga el destí de 38.600 milions per la venda d'Ertoil

El fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, insistí ahir que mai no ha rebut instruccions del Govern en el cas Ercros ni pressions «de ningú», i va dir que si se li presentàs de nou aquest assumpte possiblement actuaria de la mateixa manera que ho ha fet.

En declaracions a Antena 3 i en referència a la petició del fiscal en cap d'Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, d'una major autonomia respecte a la Fiscalia General de l'Estat, Cardenal recordà el principi de jerarquia que regeix el Ministeri Públic, i sostingué que per canviar-ne l'estructura seria necessari reformar la Constitució.

Assenyalà que si la intenció de la Fiscalia General de l'Estat fos protegir els interessos del Govern, des del primer moment el fiscal hauria demanat arxivar el cas Ercros, «i mai no ha dit això, sinó que en continuï la instrucció, però per qui és competent».

D'altre costat, la jutgessa de l'Audiència Nacional Teresa Palacios dirigí un escrit al Tribunal Supremo en el qual afirma que ha acordat diligències tendents a comprovar el destinatari final de 38.600 milions de pessetes ingressats per l'empresa Ercros, per la venda d'Ertoil a General Mediterránea Holding (GMH).

En contestació al requeriment de l'Alt Tribunal del passat dia 11 «en relació amb la determinació del destí donat al preu de venda d'Ertoil», la jutgessa diu que, de les diligències practicades, s'observa que el mateix dia i en dates posteriors al moment en què s'ingressaren 38.600 milions de pessetes per la venda, «hi ha sortides diverses» dels comptes d'Ercros el destí de les quala s'ignora per ara. La magistrada afegeix que aquest extrem «està subjecte en la causa al seu esbrinament, per a la qual cosa ja s'han acordat diligències tendents a comprovar la dada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris