cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Fidalgo, elegit nou secretari general de Comissions Obreres per àmplia majoria

Gutiérrez s'acomiada instant Moreno que es retiri amb ell i atacant els crítics

El 7è Congrés Confederal de CCOO elegí ahir José María Fidalgo com a nou secretari general per als pròxims quatre anys, amb 699 vots a favor, 281 en blanc i 5 nuls, fet que suposa un suport del 71'7 per cent, segons informà ahir el secretari de Comunicació sortint, Javier Doz.

La candidatura del sector majoritari per a l'Executiva Confederal també obtingué la victòria amb un suport de 697 vots a favor (70'1 per cent), enfront dels 281 vots obtinguts per la candidatura del sector crític i 4 vots en blanc.

Això suposa que el sector crític ha perdut cinc punts de representativitat ja que en el VI Congrés Confederal, celebrat fa quatre anys; la candidatura de la minoria a la Comissió Executiva aconseguí el 34'5 per cent, en comparació amb un suport del 29'4 per cent obtingut ahir.

D'aquesta manera, la nova Comissió Executiva de CCOO, que eleva el seu nombre de membres de 20 a 25, estarà formada per 19 persones del sector majoritari "incloent el seu nou secretari general i 7 del sector crític. En l'Executiva que dirigí el sindicat en els darrers quatre anys hi havia 13 membres de la majoria, comptant Antonio Gutiérrez, i 7 del sector minoritari.

Hores abans de la votació, el secretari general sortint de CCOO, Antonio Gutiérrez, s'acomiadà formalment del càrrec amb un discurs dedicat pràcticament en la totalitat a qüestionar la «perniciosa» actitud del sector crític i, en particular, al líder, Agustín Moreno, a qui instà fèrriament que es retiri amb ell.

En una intervenció demolidora d'una mica menys d'una hora de durada, Gutiérrez defensà el seu informe de gestió, que va ser aprovat per 684 vots a favor, 253 en contra i 6 abstencions.

Al llarg del seu discurs d'acomiadament, Antonio Gutiérrez va ser dur amb Moreno, al qual es dirigí de manera personal constantment i el qual l'escoltà amb semblant impassible durant tota la intervenció. Així, li va dir que en els darrers quatre anys no ha estat «ni dur ni rigorós», encara que sí «molt entremaliat», després del qual recordà el poc de sortir elegit secretari general, Moreno pensà abandonar el sindicat i que ell li demanà que fessin el treball junts i que fossin dos anys abans de complir els 50 anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris